#1 2008-06-26 10:29:00

bubu1985

Moderator

Punktów :   

Chelsea

To jest moj kochany klub

#2 2008-06-26 10:30:41

bubu1985

Moderator

Punktów :   

Re: Chelsea

Kapitan reprezentacji Niemiec Michael Ballack chwilę po meczu z Turcją kipiał radością z okazji awansu swojej drużyny do finału Mistrzostw Europy. W ostatnich minutach spotkania padły trzy bramki, ale ostatnią i decydującą zdobyli Niemcy (3:2)

Oczywiście, wszyscy jesteśmy zachwyceni wygraną. Włożyliśmy w ten mecz mnóstwo energii i nie była to łatwa walka- powiedział po ostatnim gwizdku Michael Ballack.

W tym meczu nie pokazaliśmy wielkiej piłki, ale nikt się chyba nie spodziewał pięknego futbolu. Turcja to piekielnie trudny rywal, jednak pod koniec spotkania pokazaliśmy swój charakter i zdobyliśmy gola na wagę zwycięstwa - opisuje rywalizację pomocnik Chelsea.

Turcja nie miała nic do stracenia i to było widać w tym meczu. My byliśmy nieco zmęczeni, być może przerwa między ostatnim meczem a tym była zbyt długa. Najważniejsze, że jesteśmy w finale i tylko to się dla nas liczy. Teraz stoimy przed wielką szansą wygrania Mistrzostw - zakończył Ballack.

#3 2008-06-26 10:31:00

bubu1985

Moderator

Punktów :   

Petr Cech trafił ponownie na czoło niechlubnej listy zawodników, którzy oskarżani są o brak wyjścia z grupy reprezentacji Czech na Euro 2008. Jak widać nie tylko w naszym kraju trwa "polowanie na czarownice" związane z kacem po Mistrzostwach Europy...

Sprawa Cecha, który popełnił kompromitujący błąd przy jednej z bramek w meczu z Turcją, odżywa za sprawą Vlastimila Kostala - zastępcy przewodniczącego czeskiej federacji piłkarskiej.
To właśnie Kostal zrzucił na barki bramkarza Chelsea odpowiedzialność za klęskę reprezentacji naszych południowych sąsiadów.

Przy dwubramkowej przewadze Czesi pozwolili w końcówce meczu odrobić straty Turkom, którzy ostatecznie w doliczonym czasie gry zwyciężyli stosunkiem 3:2.
Trzeba jednoznacznie stwierdzić, że za naszą klęskę z Turcją odpowiedzialny jest Petr Cech - grzmi Kostal.

Goalkeeper kadry nie zamierza unikać odpowiedzialności za przegraną, ale słowa działacza bardzo go rozgoryczyły.
Nie jest dobrą rzeczą, że niektórzy ludzie w kierownictwie czeskiej piłce nożnej nie identyfikują się z graczami. Szczególnie w gorszym okresie gry nie dają poparcia swoim zawodnikom. To wygląda tak, jakby się odwracali od nas plecami aby uniknąć odpowiedzialności. Czuję się tym bardzo rozczarowany.

Kostal stwierdził, że nie ma zamiaru brać na siebie odpowiedzialności za porażkę drużyny, bo - jak to obrazowo ujął - nie on wypuścił piłkę z rąk. To oczywiście nawiązanie do kiksu Cecha.

Słysząc jego słowa dochodzę do wniosku, że w ciągu tych wszystkich lat Kostal był jedynym członkiem teamu Czech, który zawsze wygrywał, a nigdy nie poniósł porażki.

#4 2008-06-26 10:32:19

bubu1985

Moderator

Punktów :   

Pomimo wcześniejszych zapowiedzi odejścia z klubu Brazylijczyk Ronaldinho jest gotów zostać w Barcelonie, podjąć wyzwanie i walczyć o miejsce w pierwszym składzie. Czy zatem sprawa jego transferu rozejdzie się po kościach ?

Niedawno mówiło się głośno o chęci pozyskania Ronaldinho przez AC Milan i Manchester City. Na sprowadzeniu Brazylijczyka na Stamford Bridge bardzo zależało też Romanowi Abramowiczowi.

Ostatnio argentyńska prasa poinformowała, że wysłannik Boca Juniors Buenos Aires spotkał się z Dinho na meczu Brazylii z Argentyną - rozegranym w Belo Horizonte, na którym miał wręczyć Brazylijczykowi swoją wizytówkę i zapytać o możliwość gry dla drużyny z La Bombonera. Gwiazdor zdecydował się jednak odrzucić ofertę.

Ronaldinho ma kontrakt z Barceloną do 2010 roku i zostaje na Camp Nou - powiedział agent i brat piłkarza, Roberto de Assis.

Nowy trener Barcy Pep Guardiola rozmawiał z Ronaldinho zanim ten wyjechał na wakacje i postanowili, że były piłkarz PSG wróci do Katalonii, będzie walczył o miejsce w składzie i stanie się takim piłkarzem, jakim był trzy lata temu.

#5 2008-06-26 10:32:25

bubu1985

Moderator

Punktów :   

Skrzydłowy Chelsea, Shaun Wright-Phillips znalazł się w Abu Dhabi, aby przekazać swoją wiedzę i umiejętności piłkarskich miejscowej młodzieży. Atrakcję zorganizował sponsor Chelsea, Etihad Airways.

Dzieciaki poznały futbolowe sztuczki połączone z dryblowaniem i uderzeniami na bramkę. Zawodnikowi bardzo spodobała się rola trenera, kto wie czy nie będzie jej kontynuował po zakończeniu piłkarskiej kariery ?

To moja pierwsza wizyta w Abu Zabi i okazała się ona fantastycznym doświadczeniem. W Zjednoczonych Emiratach Arabskich jest prawdziwy głód gry w piłkę nożną. Mam nadzieję, że mój pokaz zachęci część młodzieży do podążenia tą drogą - mówił zadowolony Wright-Phillips.

Etihad Airways rozpoczął swoje partnerstwo z Chelsea we wrześniu 2007.
Nasza firma po raz kolejny może pokazać mieszkańcom Abou Dhabi wielkie nazwisko sportu. Shaun jest fantastycznym graczem i stanowi wielką inspirację dla dzieci które wzięły udział w tej piłkarskiej szkółce. Kto wie czy któreś z nich nie trafi do Chelsea jako pierwszy taki zawodnik z Emiratów Arabskich? - skomentował całe wydarzenie Peter Baumgartner wice-prezes do spraw marketingu marketingu Etihad Airways.

#6 2008-06-26 10:32:38

bubu1985

Moderator

Punktów :   

Czy dotychczasowi "pewniacy" w składzie 'The Blues' mogą drżeć przed przejęciem przez Scolariego zespołu Chelsea ? Brazylijski trener już teraz zapowiada rewolucję...

Jose Mourinho miał swoich "nietykalnych". Avram Grant porzucił ten sposób myślenia, czasem odsyłając na ławkę rezerwowych główne gwiazdy zespołu - Drogbę, Lamparda czy Terry'ego. Jaki będzie styl Scolariego, który wyznaje zasadę "moja droga lub autostrada"?
W 2002 roku nie zabrał na Mistrzostwa Świata Romario, co wywołało ogromne poruszenie w Brazylii - mimo to jego zespół sięgnął po puchar.

Wprowadzę do Chelsea prawdziwą rewolucję. Głównie w sferze mentalnej moich zawodników. Muszę dokonać przeglądu drużyny, co przeciez dzieje się w każdej firmie która przejmuje nowy szef. Spodziewam się, że w pierwszych sparingach będę miał pewnie trochę kłopotu z rozróżnieniem wszystkich graczy - mówi przyszły szkoleniowiec Chelsea.

Każdy ma swoją osobowość, swój sposób pracy i swój sposób widzenia zawodników. Będę sprawdzał poszczególnych graczy podczas treningów, wówczas dobrze można zaobserwować ich reakcje - ciągnie Scolari.

Moje wybory są czysto taktyczne. Wybieram do składu tych zawodników, o których myślę, że na tę chwilę są najlepsi. Nie rozmawiam na temat tego, czemu wybrałem takiego a nie innego gracza. Jeśli kogoś nie wytypuję to nie zagra. Oni mogą być z tego względu niezadowoleni, ale muszą zdawać sobie sprawe z tego, że taka jest piłka. To ja pełniąc rolę trenera muszę nieść na sobie odpowiedzialność za swoje wybory - dodaje brazylijski trener.

Były selekcjoner Portugalii nigdy nie przywiązywał się do gwiazd ze swojego zespołu a występów w składzie nie mogli być pewni tacy zawodnicy jak Rui Costa czy Luis Figo.
Jak zniesie to zarząd Chelsea i sam Roman Abramowicz ?

Ludzie którzy nie lubią mnie będzie w dalszym ciągu mnie za to nie polubią, to jednak dla mnie nie ma znaczenia. Są też ludzie, którzy mnie nie lubią, ale ja nie czuję do nich niechęci. Jeśli są w czymś dobrzy nie waham się ich chwalić. Tego nauczyłem się w Portugalii. Kiedy byłem tam pierwsze sześć miesięcy, Carlos Queiroz [obecnie asystent trenera w Manchesterze United], którego lubię jak brata, powiedział do mnie:
'Felipe, nie dyskutuj z innymi. Po prostu rób swoje i skończ z konwersacjami'

Myślałem o tym i uznałem że ma rację. Nikt nie wie co się dzieje w mojej głowie, dlatego lepiej nie reagować na wyrazy krytyki. Dla niektórych osób najgorsze jest to, że nie wiedzą co ja mogę pomyśleć lub co będę robić dalej. Mamy w Brazylii takie powiedzenie:
'Chowam się za pień drzewa - będę czekać'.

Spodziewam się krytyki ze strony niektórych ludzi. Nie jestem w ogóle zaskoczony, że tak krytykowany był Jose Mourinho. Zwracam uwagę na krytykę ludzi z mojego otoczenia ale o krytykę ludzi z zewnątrz nie dbam - kończy wypowiedź Luiz Felipe Scolari.

Stopka forum

RSS